E-junnut
post
FacebookTwitterGoogle+Share

E-tytöt Junnuvaskoolissa 6.-7.1.2018

E-tytöt osallistuivat toisen kerran järjestettävään Junnuvaskooliin Rovaniemellä 6.-7.1.2018 kahdella joukkueella, joista Jadet pelasivat Tiikeri-sarjaa ja Kristallit aluesarjaa.

Lauantai-aamun kommellusten jälkeen joukkueet saatiin oikeille saleille paikalle ja päästiin aloittamaan alkulämppä. Pelit käynnistyivät hienoisen jännityksen hiipiessä päälle, mutta äkkiä pelirytmiin päästiin kiinni.

Jadet päättivät pelata ilman koppeja vaikka se olisikin ollut tiikerisarjassa sallittua ja linja piti läpi turnauksen tuoden voittoja ja tappioita. Jade-joukkueen loppusijoitus oli 4. Valmentajat olivat tyytyväisiä iloisiin suorituksiin sekä siihen, että pelaajat eivät päästäneet itseään helpolla. Kevät kierroksella joukkuee pelaa E-turnauksia alusarjassa, joten valmistava turnaus meni hyvin.

Kristallit aloittivat niukalla tappiolla turnauksen, mutta äkkiä se unohdettiin ja joukkue napsi voittoja. Joukkue pelasi jo syyskauden aluesarjaa, joten pelaamista hiottiin koko turnauksen ajan iloisemmaksi ja iloisemmaksi. Valmentajat olivat tyytyväisi iloiseen peliin sekä periksiantamattomuuteen.

E-tytöt on kyllä iloinen joukkue ja joka reissulla on paljon naurua ja riemua. Tästä on hyvä jatkaa kevään turnauksia kohti.

-valmennus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

Kuvat J.Tuikka

post

E-tytöt Vasama Volley -turnauksessa

23-24.9.2017 Kempeleen Lentopallon E-tytöt osallistuivat Vasama Volley -turnaukseen Ouluhallilla neljän joukkueen voimin. Kaksi joukkuetta (Jadet ja Timantit) pelasi Tsemppisarjassa. Jadet voittivat hienosti lohkonsa ja Timantit sijoittuivat neljänneksi. Supersarjassa Rubiinit tulivat toiseksi ja Kristallit kolmanneksi OsVan poikajoukkueen viedessä voiton. KempeLe oli hyvin edustettuna lähes jokaisessa ikäryhmässä keltaisin peliasuin. ETTAn pelaajista Eetu Pennanen ja Petteri Kiilunen jakoivat mitalit osallistujille pelien jälkeen.

Kaksipäiväinen turnaus kotiseudulla antoi hyvää pelikokemusta ja peli-ilo näkyi tytöistä. Harjoitukset tulevaa kautta varten jatkuvat kolme kertaa viikossa. Sarja starttaa marraskuun alussa jatkuen pitkälle kevääseen, joten paljon pelejä on tiedossa. Muutama turnauskin ennen kesän Power Cupia on vielä harkinnassa.

E-tyttöjen leiripäivä 16.9.2017

16.9.2017 Kempeleen Lentopallon E-tytöt järjestivät leiripäivän Linnakankaan koululla. Innokkaita pelaajia tuli oman seuran lisäksi Rovaniemen WoVosta, Kiimingin Urheilijoista ja Kajaanin Kuohusta. Yhteensä tyttöjä oli mukana 29 ja valmentajia 6.

Alkulämmittelyn jälkeen oli vuorossa tekniikan harjoittelua. Siinä käytiin läpi sormilyöntiä, alakautta syöttöä, hihalyöntiä ja hyökkäystä. Jokaisella valmentajalla oli oma pienryhmänsä. Yhteisen ruokailun jälkeen oli luento ja ryhmätöitä aiheesta Urheilijan elämäntapa. Lopuksi pelattiin, venyteltiin ja keskusteltiin leirin kulusta.

Leiripäivä päättyi klo 17, joten päivä oli pitkä. Leirin aikana tytöt pääsivät tutustumaan tuleviin vastustajiin, joita vastaan pelataan kauden aikana ympäri maakuntaa.

E-tyttöjen turnauskausi puolivälissä

Helmikuun puolivälissä pelattiin kevätkauden puolivälin turnaukset. Kevätkausi startattiin kuuden joukkueen voimin, joista jokainen on omalla sarallaan oppinut paljon uutta. Konkareiden pelissä pallo elää jo hyvin, yhden käden hyökkäyksiä nähdään ja nostotkin suuntautuvat pääosin kohti passaria. Tiikerisarjassa syötöt ovat kehittyneet huimasti ja nostotkin ovat jo tyystin erinäköisiä, kun syksyllä harjoituskauden  alussa.

Tällä kertaa matkaa tehtiin tämän kauden ennätyspitkälle, eli Sodankylään. ”Hippibussilaisilla” oli hurjan hauska reissu Napapiiriin tutustumisineen. Rovaniemelle puolestaan päästiin yhteiskyydillä omien poikien, sekä OsVan ja OlsHen poikien kanssa, voi sitä kikatuksen kuplimista, joka bussissa paluumatkalla raikui. Kaksi joukkuetta pelasi tällä erää Muhoksella, joten matkakokemus jäi lyhehköksi, mutta peleissä onneksi oli kivaa kuitenkin! Kauden edetessä tytöt ovat hoksanneet hyödyntää joukkuehengen kohotukseen kaikki keinot: meiltä löytyy muun muassa keltaisten nauhojen joukkue ja vinolettien jengi :-)

18022017_0

dav

dav

18032017_1 18022017_9 18022017_8

dav

dav

dav

dav

dav

dav

18022017_2

E-tyttöjen kevätkauden turnaukset polkaistu käyntiin

14.-15.1. polkaistiin E-tyttöjen kevätkauden turnausrypäs käyntiin. Pelaamme kevätkaudella kuuden joukkueen voimin sarjassa, jotta tytöt saavat mahdollisimman hyvin peliaikaa. Silmämääräisten havaintojen perusteella näyttäisikin siltä, että harrastajamäärämme on alueella poikkeuksellisen suuri. Moni on löytänyt lentopallosta mukavan harrastuksen itselleen ja se on hienoa.

Syksyn harjoittelu on tuottanut tulosta. Syötöt olivat pääsääntöisesti jo hyvinkin varmoja. Vastaanotot ovat kehittyneet myös huimasti, mutta vaikea lyöntihän se varsinkin liikkeestä on. Yksi hienommista edistysaskelista oli kuitenkin pelirohkeus. Tytöillä on jo ajatusta matkassa ja välillä uskalletaan yrittää vaikeita ja yllättäviäkin asioita. Aina emme onnistu, mutta jos jokin on varmaa niin se, että yrittämättä ei onnistu ainakaan. Muutama kerran saattaa tulla verkkoon jäänyt tai pitkäksi mennyt isku, mutta voi sitä riemua, kun onnistunut suoritus vihdoin tulee! Mahtavaa henkistä kasvua on siis tapahtunut.

Valmennuspuolella löysimme myös uuden niksin, jota emme ole ennen tulleet kokeilleeksi. Eräässä turnauksessa tytöt pelasivat päivän parhaan pelinsä valmentajan syödessä pullaa. Tytöt ajattelivat, että nyt menee hyvin, kun valkkukin voi kesken pelin syödä pullaa – ja niinhän se sitten menikin :-)

Osalla joukkueista voittoja tuli enemmän, osalla tällä kertaa vähemmän. Tiukkoja pelejä oli kuitenkin kaikilla, toivotaan että ensi kerralla ne hiuksen hienot erot jo kääntyvät meidän eduksemme ja joskus pallo pompahtaisi meille suotuisasti. Yrittämisestä ja innosta tällä porukalla homma ei ainakaan jää kiinni.

Nyt sitten vähän taas harjoitellaan ennen seuraavia koitoksia.

15012017_215012017_115012017_315012017_4 15012017_5 15012017_6 15012017_7