C1-tytöt Isossakyrössä 6E-pooliturnauksessa

17.2.2016 / Jari Bisi:

13.2 Lauantaina C1-tytöt kävivät Pohojanmaalla Isossakyrössä pelaamassa kauden viimeisen 6E -pooliturnauksen.
Tämän kerran vastustajia vastaan emme olleet pelanneet, mutta joukkueet arvioitiin ennakkoon koviksi.

Ensimmäisenä pelattiin Nurmon Jymyn 02 joukkuetta vastaan. Peli alkoi hieman hermostuneesti, emme päässeet oikein omaan pelirytmiin ja Jymy otti alkuun 4 pisteen eron. Sitten meidän oma peli alkoi kulkea ja pääsimme tasoihin 9-9. Nyt alkoi olla omaa rentoa peliä, passit oli kohdillaan ja hyökkäys alkoi toimia. Vastustajalle alkoi myös tulla helppoja virheitä. Päästiin selvään johtoon ja voitettiin erä 16-25.
Toinen erä alkoi myös Jymyn johdossa ja säilyi heidän muutaman pisteen etuna aina 23-23 tilanteeseen.saakka. Vastustajan virheellä meille eräpallo. Essi laittoin seuraavan syötön korkeana kaarena taakse suoraan lattiaan ja takaviivalle. YES! Erä meille 23-25.
Peli meille 0-2. Hyvä alku turnaukseen.. Hyvä tytöt jaksettiin puristaa loppuun saakka!

Seuraavaksi pelattiin järjestävän seuran Kyrön Voiman joukkuetta vastaan.
Ensimmäisen erä alkuun päästiin viiden pisteen johtoon, joka kesti melkein loppuun. Kyrö melkein tasoittin pisteet 23-22. Loppuun aikalisiä molemminpuolin ja pari palloa. Erä meille 25-23. Toisen erä oli hyvin tasainen, meille tuli enemmän virheitä kuin aikaisemmin.. 21-25 erä KyVolle.
Viimeinen erä pelattiin tasaisesti pisteen eroilla tasatilanteeseen 13-13. Piste meille ja vastustajan aikalisä. Essi taas syöttämään erä- ja ottelupalloa, vaikea nosto ja toimitupallo meidän puolelle, keskeltä Reetta tiputtaan torjunnan taakse. Erä voitto 15-13!
Hyvä tytöt, toinen voitettu peli nyt erin 2-1.

Viimeisenä tuli vastaan selkeästi kovin joukkue Vaasan Kiisto. Taisi edelliset pelit painaa tytöillä jaloissa, oma liikkuminen ei ollut yhtä hyvä kuin KyVoa ja NJ.tä vastaan. Helpohkoja palloja putosi kenttään tai nousi ’väärään’ suuntaan. Peli 2-0 Vaasalaisille selvin erin 25-15 ja 52-12.
Selkein ero oli, että Kiiston puolustus sai nostettua tehokkaasti meidän hyökkäykset ylös ja pääsivät vastahyökkäykseen. Meidän puolustus taas ei saanut nostettua vastustajan hyökkäyksiä.

Isonkyrön hallissa katto oli korkealla ja puoli tusinaa puolustuksesta noussutta palloa olisi Oulun tai Rovaniemen koulujen saleissa osunut kattoon.
Hyvä reissu kaksi voittoa ja yksi tappio. Kahdessa ensimmäisessä pelissä tytöt saivat erien lopuissa puristettua tarvittavat pisteet.

Joukkueessa pelasivat Sara Hilli, Brita Kinnunen, Inka Parkkinen, Essi Leinonen, Maria Kaivorinne, Roosa Huttunen, Annika Linna ja Reetta Törmänen. Valmetajina olivat Jari Bisi ja Matti Parkkisenniemi.

Seuraavaksi keskitytään 21.2 Rovaniemellä pelattaviin aluemestaruus peleihin.