Historia

Historia

Kempeleen Lentopallo ry perustettiin vuonna 2005, kun seura erkaantui yleisseura Kempeleen Pyrinnöstä. Kempeleen Lentopallo aloitti heti perustamisensa jälkeen isot satsaukset lentopalloon ja alkoi hankkia kovia pelaajia joukkueeseensa. Joukkue sai aluksi riveihinsä SM-liigakauden 2002 pistepörssin voittaneen Antti Huuskosen ja Suomen lupaavimpiin lentopalloilijoihin kuuluneen Antti Kaattarin. Pian pamahtivat uudet pommit siirtomarkkinoilta, kun joukkue hankki SM-liigamiehet Harri Hietalan ja Antti Malisen. Malinen oli voittanut juuri torjuntapörssin SM-liigassa, ja Hietala taistellut pistepörssin voitosta loppuun asti. Myöhemmin KempeLe ilmoitti myös hankkineensa maajoukkuepassari Simo-Pekka Ollin joukkueensa 1-sarjaan.

Pelaajamarkkinoilla Kempele jatkoi hankintojaan, ja sai riveihinsä maajoukkuelibero Timo Tolvasen sekä entisen maajoukkuepassari Aki Riihimäen. Simo-Pekka Olli oli lähtenyt KempeLeestä ennen kauden alkua ammattilaiseksi maailman kovimpaan lentopalloliigaan, Italian A1-liigaan. Lähdön KempeLeestä mahdollista ulkomaalaispykälä Ollin sopimuksessa.

KempeLe pelasi suvereenisti läpi kauden 1-sarjassa, ja lopulta kausi päättyi liiganousuun kaudeksi 2006–2007. Liigaan noustuaan KempeLe hankki riveihinsä kolminkertaisen pistepörssin voittajan Marko Ahon, sekä maajoukkuemies Teppo Heikkilän kaudeksi 2007. Ensimmäisellä kaudellaan SM-liigassa KempeLeellä oli yksi suurimmista budjeteista, mutta se ei tuottanut kuitenkaan tulosta toivotulla tavalla. KempeLe tippui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Mutalan Riennolle. Joukkue kärsi suurista loukkaantumisista läpi kauden, joka todennäköisesti heikensi sen iskukykyä.

Toisella kaudellaan Suomen korkeimmalla sarjatasolla KempeLeen joukkue oli hankkinut riveihinsä SM-liigan parhaimmaksi pelaajaksi 2007 valitun Pekka Kortteisen, ja slovakialaispassari Daniel Končálin. Kausi ei kuitenkaan mennyt odotetusti. Joukkue oli runkosarjassa vasta kuudes ja putosi puolivälierissä Vammalan Lentopallolle otteluvoitoin 3–0.

Kaudelle 2007–2008 Kempele teki sopimukset jo nelinkertaisen pistepörssin voittajan Marko Ahon, slovakialaispassari Daniel Končálin, ja Petteri Parkkisenniemen kanssa. Lisäksi joukkueessa pelasivat edelleen rantalentopallon huippunimi Anssi Hakala, sekä toiseksi vastaanottotilastoissa sijoittunut Juho Rajala. Liigarinkiin oli noussut myös juniorilahjakkuus Tommi Eirola, jonka lisäksi sopimukset oli tehty Antti Malisen sekä Harri Hietalan kanssa. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Sami Kurttila. Joukkue ylsi puolivälieriin, missä se hävisi Santasportille.

Nykyään Kempeleen Lentopallo keskittyy lentopallon junioritoimintaan.

Tähtiseura-logo