Pronssia C-tytöille Pohjois-Suomen aluemestaruusturnauksesta

24.2.2016 / Jari Bisi:

Rovaniemellä pelattiin 21.2. sunnuntaina C-tyttöjen pohjoissuomen aluemestaruudesta.

Paikalle oli kutsuttu pohjoisen kuusi parasta joukkuetta; RaahePower, WoVo C1 Rovaniemeltä, meidän KempeLe1,  Oulun Kiskon Annikit, Pellon Ponsi (PePo) ja Lentis88 Torniosta. Joukkueet jaettiin kahteen alkulohkoon, joissa aluksi pelattiin keskenään alkukarsinta.
Ensimmäisenä meitä vastaan tuli ennakkosuosikki RaahePower. Oma peli ei lähtenyt yhtään käyntiin, nopea 0-2 tappio. Seuraavaksi pienen tauon jälkeen pelasimme PePoa vastaan. Nyt oli ihan erilainen peli-ilme, peli rullasi hallitusti ja saimme 2-0 voiton.

Seuraavaksi pelattiin välierät pääsystä kultaotteluun. Meidän ollessa oman lohkon toinen, pelasimme kakkoslohkon voittajaa WoVoa vastaan.
Ensimmäinen erä oli tasaista kamppailua.Loppupuolella WoVo sai parin pisteem etumatkan, joka piti loppuun saakka. Pisteet 25-22. Toinen erä alkoi myös tasaisena, mutta erän puolivälissä WoVo sai hyvillä syötöillä viiden pisteen etumatkan. Kempleen tytöt kirivät sen kiinni 22-22 tilanteeseen. Lopussa kuitenkin WoVo sai lyötyä viimeiset pallot hieman tarkemmin kuin me. Niukka tappio pistein 25-23. Peli 2-0 ja Rovaniemi finaaliin ja Kempele pronssiottelun. Pelin ratkaiseva ero oli ettemme saaneet vastustajan syöttöjä nousemaan kunnolla.

Pronssiottelussa vastaan tuli tuttu paikallisvastustaja Oulun Kiskon. Ensimmäinen erä oli tiukkaa peliä molemmin puolin parin pisteen eroilla. Lopussa saimme puristettua erän meille pistein 22-25. Toinen erä jatkui samoissa merkeissä, mutta nyt Kiskon hienoisessa hallinnassa, erä heille 25-21. Ratkaisevaan kolmanteen erään otimme alkuun hienoisen eron. Tytöt saivat nyt pidettyä hyvän peli-ilmeen yllä ja pelasivat ratkaisevat pallot tarkemmin. Erä meille 9-15 ja voitto erin 1-2.
HYVÄ TYTÖT pronssimitallit aluemestaruuskisoista!
Joukkueessa pelasivat Sara Hilli, Inka Parkkinen, Essi Leinonen, Maria Kaivorinne, Roosa Huttunen, Miia Pietiläinen ja Annika Linna . Valmetajina olivat Jari Bisi ja Matti Parkkisenniemi.

Finaalissa RaahePower päihitti WoVon selkeästi 2-0 (erin 25-10 ja 25-13).

Kulta Raaheen ja hopeamitalit jäivät Rovaniemelle.

Kuvat Päivi Kaivorinne