Tietoa harrastamisesta Kempeleen Lentopallo ry:ssä

17.8.2016 / Jani Hänninen

Kempeleen Lentopallo ry on juniorilentopalloseura, jonka harjoituksia pidetään Kempeleen koulujen salissa sekä Kempelehallissa.
Seuralla on toimintaa pojille ja tytöille lähtien 5-6 vuotiaiden Tikrujen ryhmästä B-ikäisiin junioreihin (n. 18-v). Tämän lisäksi on miesten ja naisten harrastevuorot, joissa valmentajat ja junioreiden vanhemmat voivat käydä pelaamassa lentopalloa.

Joukkueien valmentajina toimivat toiminnassa pääasiassa lasten vanhempia, joista osa on pelannut itsekin lajia nuoruudessa, mutta osa on tutustunut lajiin oman lastensa harrastuksen kautta. Valmentajille seura järjestää mahdollisuuden osallistua valmentajakoulutuksiin ja lähes kaikki valmentajat ovat käyneet jonkun koulutuksen ja osa enemmänkin. Tavoitteena on, että jokainen valmentaja ja ohjaaja kouluttautuu toimintaan lentopalloliiton valmentajapolun kautta, jossa ensimmäiseksi käydään aloittavan ohjaajan koulutus sekä lentopallon tekniikkakoulu. Tämän jälkeen osallistutaan 1-tason koulutukseen, joka on 3-4 vkl:n koulutus alueella, jonka vetäjänä toimii pohjoisen alueen aluepäällikkö. Vanhempien junioreiden valmentajat osallstuvat 2-tason koulutukseen, joka on jo selkeästi laajempi kuin aikaisempi taso. Seurassame on myös valmentaja, joka on käynyt ammattivalmentajatutkinnon, joten tasoa löytyy seurastamme.

Ilmoittautuminen toimintaan tapahtuu soittamalla / lähettämällä sähköposti joukkueiden valmentajille (tiedot löytyy joukkueen välilehden kautta) ja/tai osallistumalla syksyisin järjestettävään lentiskouluun, josta saa hyvän ponnahduslaudan lajin pariin. Lentiskoulu alkaa syyskuun alussa 2016 sisältäen 8 harjoituskertaa.

Seurassamme jäsenmaksu on 20 euroa / kausi (perhekohtainen)

Toimintaan voi käydä tutustumassa kuukauden verran ILMAISEKSI! Uusille alkajille pyritään järjestämään Lentiskoulu syksyisin (toivottavasti myös Keväällä), jonka kautta siirrytään vanhempiin ikäluokkiin. Toimintaan voi tulla mukaan myös muinakin aikoina kuin syksyn alussa (kysy lisätietoa ikäryhmäsi valmentajalta/joukkueenjohtajalta)

Kausimaksut 2016 – 2017 ovat seuraavat (määräytyy pääasiassa harjoitusvuorojen suhteen)(sisältää pelipaidan sekä verkkarit):

Hinnat ei ole vielä varmistuneet uudelle kaudelle, mutta hinnat suuntaa antavia.

Syksy:
Liikuntakerho 80 eur (johtuen myöhäisestä aloittamisesta)
F-juniorit noin 110 eur
E-juniorit 130 eur
D-juniorit 140 eur
C-juniorit 160 eur
A/B-juniorit 230 eur
sisaralennus -15 eur
eli esim. perheessä kolme junioria (C-junnu, D-junnu, E-junnu):
C-juniorista maksetaan 160 e + 20 e = 180 e (= kausi + jäsenmaksu)
D-juniorista maksu 140 e – 15 e = 125 e
E-juniorista maksu 140 e – 15 e = 125 e

Kausimaksut kevät 2017:
Kevään maksu on normaalisti jonkin verran pienempi kuin syksyllä, koska se ei sisällä verkkareita eikä pelipaitaa.

Seura on osallistunut vuodesta 2009 lähtien jokaiseen Power cupiin. Power Cup järjestetään Kesäkuun toisena viikonloppuna (4pv). Tänne ilmoittautuminen tapahtuu Helmikuun loppuun mennessä, jolloin passi ostetaan (hinta noin 130 euroa). Tämän lisäksi tulee matkakustannuksia sekä välipalamakuja (n. 50 euroa), joita olemme
Lisätietoa tapahtumasta www.powercup.info.

Juniorille pitää ostaa myös lisenssi, jonka kustantaa juniorin perhe. Lisenssin hinta on 19 euron ja 60 euron välillä riippuen siitä, onko juniorilla sellaista vakuutusta, joka kattaa urheilutoiminnan. Lisätietoä lisensseistä.

Syksyisin tilataan pelipaidat sekä verkkarit ja nämä kuuluvat syksyn kausimaksuun.

Vanhemmat juniorit käyvät ETTA:n sarjajoukkueiden pelissä välillä pallotyttö/poika -tehtävissä.

Talkoita järjestetään, jotta voimme pitää kausimaksut kohtuullisina. Myymme arpoja sekä erilaisia tuotteita, teemme inventaarion (1-2 krt vuodessa) sekä osallistumme pieniin tempauksiin, joista saatu tuotto käytetään seuran toiminnan rahoittamiseen (salimaksut/koulutus/pelimatkat jne.) . Ilman talkoita kausimaksumme nousisi lähes kolminkertaisiksi.

Joukkueilla on turnauksia pääasiassa Pohjois-Suomen alueella (n. 3 krt /syksy, n. 4-5 krt /kevät). Vanhemmilla ikäluokilla (C->) syksyllä turnaukset ovat pääasiassa Pohjois/Keski-Suomen alueella ja hyvin pärjätessä pelejä voi olla jopa Etelä-Suomessa, jos joukkkue pääsee SM-sarjan poolivaiheeseen. Turnauksen on joka kolmas viikonloppu ja kausiaikataulusta voitte katsoa jo etukäteen turnausviikonloput: https://junnulentis.fi/kausiaikataulu/

Esimerkki kustannuksista, jos lapsi pelaa kauden E-ikäisten joukkueessa.
Kausimaksu:syksy 140 euroa (3 harjoitusta/vk) + kevät 110 euroa (3 harjoitusta/vk) + 20 euroa (jäsenmaksu) = 270 euroa.
Vapaaehtoinen Power Cup: n. 120 euroa (passi) + n. 50 euroa (muut kustannukset) = 170 euroa
Varusteet: Pelikengät, t-paita, verkkarit harjoituksiin = halvallakin löytää.
Pallo MVA400: 60€ (olisi toivottavaa, että jossain vaiheessa pelaaja ostaa pallon ja kuljettaa sitä mukana harjoituksissa)
Koko kausi maksaa noin 440 euroa, kun osallistuu kauden päättävään Power Cupiin + varusteet,

C/B-ikäisten kulurakenne (hinnat suunnilleen)
Kausimaksu: 160 euroa (3-4 harjoitusta /vk) + 130 euroa (3-4 harjoitusta/vk) + 20 euroa (jäsenmaksu) = 310 euroa
Pelimatkat: 5 – 6 pelimatkaa kauemmaksi. Oma vastuu voi olla noin 50 – 130 € per reissu riippuen paikkakunnasta, missä matka on. Seura osallistuu jonkin verran matkakustannuksiin.
Muutaman vuoden kokemuksella voisi ajatella, että C-ikäisten pelikausi tulee maksamaan alle 1000€ sisältäen kausimaksut ja pelimatkat.
Vapaaehtoiset maksut: Power Cup n. 120 euroa (passi) + 50 euroa (muut kustannukset ) = 170€