B-pojat SM-sarjan A-poolin turnauksessa Vantaalla 18.11.17

22.11.2017 / Jani Hänninen

Perjantaina 17.11 yhdeksän nuoren pojan, kahden valmentajan sekä huoltajan kera lähdettiin KaarVanin pikkubussilla sekä yhdellä henkilöautolla kohti Vantaan Tikkurilaa, jossa yöpyminen oli. Matka meni rattoisasti osan tehdessä koulutehtäviä välillä, korttia pelaten ja nukkuen. Matkalla syötiin normaalisti Hirvaskankaan ABC:lla, jossa salaattipöytä oli parantunut huomattavasti ja ruoka oli jopa maittavaa. Perille päästyään joukkue täydentyi vielä yhdellä, kun Tuomas tuli Kuortaneelta hotellille.

Aamu alkoi pienellä kävelyllä kunnes pojat tulivat aamupalalle. Tällöin tuli takapakkia kun Tuomas sanoi olevansa sairas ja jo valmiiksi Nikke jäi reissusta pois nilkkavaurion vuoksi joten rosteri vaan pieneni ennenkuin pelejä edes aloitettiin pelaamaan. Aamupalan jälkeen lähettiin pakkaamaan tavarat autoihin ja siirryttiin viettämään aamupäivää ilmailumuseoon, koska ensimmäinen peli alkoi vasta 13.45. Siellä vierähti näppärästi tunti. Tämän jälkeen vielä matkattiin Nesteelle lounaalle, josta sitten joukkue matkasti pelipaikalle ja Tuomas laitettiin junaan kohti Kempelettä.

Pelipaikalla saatiin rauhassa katsella turnauksen ekaa peliä, jossa kotijoukkue KeiKa joutui koville Nurmon Jymyn kanssa voittaen pelin kolmannen erän jatkopalloilla.  Pelin päättyä pääsimme viimein saliin lämmittelemään ja pelaamaan Kiuruveden Luomu-Wolleyta vastaan, joka ei ole pitkään aikaan hävinnyt yhtään peliä. Peli lähtikin mainiosti liikkeelle seuraavalla rosterilla: Vili passari, Keskitorjujat: Martti ja Teemu, Yleispelaajat: Kimi ja Jani-Matti ja hakkurina Oskari. Liberoksi kentälle meni Jan. Johdimme parhaimillaan viidellä pisteellä Vilin heittäessä passeja monipuolisesti, josta YP:t hakkasivat palloja kenttään saaden hyvää tukea Martilta ja Oskarilta. Erän loppua kohden LuoWo sai syötön pahemmaksi, jolloin nosto alkoi ”sakkaamaan” ja tehokas hyökkäyspeli alkoi pettämään. Erän ollessa tasan 22-22 tapahtui muutama harmittava henkilökohtainen virhe, jonka vuoksi hävisimme 25-22 erän. Tämä sitten tiputti porukan taistelutahtoa ja toinen erä olikin LuoWo:n syöttäjien näytöstä vaikka vaihtoja tehtiin
erän edetessä. Pallo ei oikeasti noussut missään vaiheessa hyvin passarille, joten erä meni helposti LuoWolle 25-10 ja koko ottelu 2-0. Todella hyvää oli hyökkäys -ja torjuntapeli lähes koko eka erän ajan ja toisen erän alku 8-8 tilanteeseeen saakka kunnes meidän murheenkryyni eli nostopeli alkoi sakkaamaan.

Toinen peli olikin sitten KeiKaa vastaan pienen tauon jälkeen. Aloitettiin samalla seitsikolla kuin eka peli. Ensimmäistä erää pelattiin tasaisesti puoleen väliin saakka, kunnes nosto taas alkoi pettämään ja KeiKa otti selkeän erävoiton 25-18. Toisessa erässä passariksi tuli Jani, ja liberoksi Sami. Toinen erä oli pääsääntöisesti hyvää peliä, mutta niukka 25-23 tappio tuli vaikka oli mahdollisuus hyökätä tasoituspiste ihan päätteeksi. Pelin jälkeen tiesimme, että seuraavassa pelissä ei ole panosta vaan seuraavassa turnauksessa pelaamme B-poolissa Nurmon Jymyn järjestämässä turnauksessa.

Nurmoa vastaan lähettiin Kimin siirtyessä Liberoksi, Samin YP:ksi Jani-Matin seuraksi. Peli oli ihan mukiinmenevää, mutta ylimääräisiä virheitä tuli helpoissa palloissa ja Nurmo veikin erän 25-22. Toisessa erässä laitettiin pakka ihan sekaisin, Jani passariksi, Vili hakkuriksi, Jani-Matti ja Martti keskariksi, Kimi ja Sami YP:ksi ja liberoa ei otettu ollenkaan käyttöön. Pallo nousi jo paremmin ja pelasimme tiukan erän Vilinkin hakatessa palloa hyvällä prosentilla kenttään. Erän lopussa tehtiin taas huonoja ratkaisuja, joten hävisimme 27-25 erän ja kaikki matsit 2-0.

Onneksi nyt kaikki pojat pääsivät kokeilemaan kyntensä A-poolin peleissä, jossa oli kovia porukoita vastassa. Nähtiin, että pärjääämme heidän kanssa tasaisesti, kunnessaamme nostopelin kuntoon ja jätämme tyhmät syöttövirheet pois, joita tuli tässäkin turnauksessa ihan liikaa. Ja saimme uudet verkkarit viimein turnaukseen. Toivottavasti peliasutkin tulevat Nurmoon.

Turnauksen päätteeksi osa porukkaa lähti KaarVanin autolla kotia kohti (perillä Su 02.30) ja 2-sarjassa pelaavat lähtivät Vesan kyydillä Tampereelle, jossa yöpyivät matkalla Vaasaan, jossa pelasivat sunnuntaina 2-sarjapelin voittaen Vaasan Kiiston hienosti 3-1.

Seuraava pooliturnaus on 9.12 Seinäjoelle, jossa vastassa on tuttuakin tutumpi Nurmon Jymy, jo kerran kohdattu ja voitettu Raision Loimu sekä Vilppulan Tähti. Toivottavasti saamme siihen turnaukseen koko rosterin käyttöön. Valitettavasti seuraavan kolmen viikon ajan emme saa kuin yhden yhtenäisen treenin joukkueella johtuen siitä, että salit Kempeleessä on kiinni. No pelaamme harrastsarjan pelejä sekä 2-sarjan pelejä, jotta tuntuma säilyy, mutta eipä ihan otollinen ajankohta ole sisälajin harrastajalle Kempeleessä

– Jani